VÅRA ERBJUDANDEN

Ett urval av våra prisvärda paket!

HYRA RUM OCH PLATS I ATELJÉ

Stanna ett tag och koppla av från alla måsten i vardagen. Få en paus och egna dig åt det du verkligen vill. Hyr ett rum och en plats i den rymliga, nybyggda ateljén. Ateljén är 35 kvm stor, ljusinsläpp i norr och med dagsljusbelysning. Betala ordinarie pris för rummet och lägg till ateljeplats för 100 kr/ dag.

FAMILJEPAKET

Stanna en vecka i underbara Siljansbygden. Familjepris. Hyr ett rum för hela familjen i en vecka, och upplev allt som Siljansbygden har att erbjuda! Pris: 3900:- för ett rum som rymmer 5-6 personer eller 4500:- för ett rum som rymmer 6-7 personer.

HYR HELA HUSET

Vi hyr gärna ut hela huset om ni är en grupp eller familj som vill ordna gemensamma aktiviteter. Hyra av hela huset 6500:- /dygn. 
12000:- / veckoslut, fredag em till söndag em. Hyra av hela huset 1 vecka under högsäsong måndag tom söndag 32 000:- Hyra av hela huset 1 vecka under lågsäsong måndag tom söndag 22 000:- Grupper kan också boka de måltider de önskar genom oss. Begär offert för din sammankomst – konferens. Då detta paket inte finns i vår ordinarie paketlista kan det endast bokas via telefon.

BOKA EN HEL VECKA

Hyr ett rum i minst en vecka i rum med delad toalett, 1800:-/pers och vecka. Rum med egen toalett 2100:-/ pers och vecka. Barn 0-12 år 700:-/ pers och vecka. I köket finns det kaffe och te, kryddor, diskmedel och annat man behöver för att egen matlagning skall bli enkel. Då detta paket inte finns i vår ordinarie paketlista kan det endast bokas per telefon.

BÄVERSAFARI

Följ med ut på Siljan på en flotte eller kajak och spana efter bäver. I paketet ingår 2 nätters övernattning på vandrarhemmet och tur på sjön med flotte eller kajak, grillmiddag och bäverspaning. Från flotten kan man bada eller fiska. Vi grillar i väntan på skymningen då vi ger oss av mot bävrarnas tillhåll och hoppas att de vill visa sig för oss. Medtag egen kikare och ev. dricka till middagen. Om vädret inte är alldeles toppen så kan vi erbjuda bad i vedeldad bastu och matlagning i slogbod.

TIDSRESAN

Besök Zorns gammelgård och var med om ett historiskt äventyr. Res i tid och rum. Se hur de levde förr, gå i deras kläder, prova deras mat och se vad det var de sysslade med till vardags. Vill du färdas genom historien? Följ då med på en resa som tar sin början i medeltiden och som för dig framåt till 1860-talet , den tid då Anders Zorn var barn. Platsen är Zorns gammelgård i Mora, världens kanske finaste samling av äldre timmerhus. Tillsammans med din guide och reskamrat får du se och känna på hur livet kunde vara förr i tiden. Stig in i husen, möt människorna som levde där, ät deras mat, lyssna till deras musik, ta del av deras vardagssysslor och prova på hur det känns att gå i deras kläder. Kort sagt, upplev historien på riktigt.

ROVDJURSPARKEN

Bo på Moras hemtrevligaste vandrarhem och besök den fina Rovdjursparken i Orsa. På rovdjursparken ser ni inte bara de svenska rovdjuren björn, järv och lo utan också tigrar och isbjörnar. Lär er mer om dessa fantastiska djur

TOMTELANDSPAKET

Bo på Moras hemtrevligaste vandrarhem och besök Tomtelands fantastiska fantasivärld. Två dagars inträde och boende. Se föreställningen Rock'N Troll och lek i leklandet. Besök Tomtens hem och skriv en önskelista.

VÅRA PRISER

Välkommen till vårt vandrarhem i Morabyn Vinäs i Dalarna. 

Vandrarhemstandard, där du som gäst har med eget sänglinne och egen frukost.

Dubbelrum med egen toalett och dusch 450:- / bädd och natt eller 4-6 bäddar med delad toalett 350:- / bädd och natt. Barn 0-12 år 150:-/natt

Sänglinne 150:-/ bädd, husdjur 100:-/ natt

Städning 250:-/ rum, frukost 70:- /pers, 45:-/barn 0-12 år

Vandrarhemstandard med självhushåll, egna lakan och städning vid avresa. I rum med egen toalett 400:-/ pers och natt.

I rum med delad toalett, 300:- /pers och natt.

Hyr ett rum och en plats i ateljén. Ateljén är ca 35 kvm stor med bra ljusinsläpp åt norr och med dagsljusbelysning. Betala ordinarie rumspris per natt och ett tillägg på 100kr/ dag för ateljén.

Hyra ett rum i minst en vecka under högsäsong,

2100:-/pers och vecka i rum med egen toalett och 1800:-/pers och vecka i rum med delad toalett. Barn 0-12 år 700:-/pers och vecka.

Månadsvis logi i eget rum  från 4000:- /mån.

Hyra ett rum i minst en vecka under lågsäsong,

1800:-/pers och vecka i rum med delad toalett och 2100:-/ pers i rum med egen toalett. Barn 0-12 år 700:-/ pers och vecka.

Hyra av hela huset 6500:- /dygn. 
12000:- / veckoslut fredag em till söndag em

Hyra av hela huset 1 vecka under högsäsong måndag tom söndag 32 000:-

BOKNINGSVILLKOR

Bokningsbekräftelsen innehåller viktig information rörande din bokning. Observera att innehållet i bokningsbekräftelsen utgör avtalsvillkor. För att boka/ingå avtal med Mora Vandrarhem AB måste Du vara 18 år. Vid boende i grupp skall minst två personer vara fyllda 18 år, om ingen högre åldersgräns anges på bokningsbekräftelsen. Legitimering sker vid ankomst. Uppfyllande av åldergräns är ett krav för att få tillträde till boendet. Du har skyldighet att själv kontrollera bokningsbekräftelsen så snart den erhålls. Eventuella felaktigheter måste påtalas omedelbart. 

Du ansvarar för att de uppgifter du lämnar i samband med bokning är korrekta.

Du skall vid bokningstillfället uppge om Du lider av någon typ av allergi. Utfästelser gjorda av Mora Vandrarhem som är av väsentlig betydelse för Dig skall vara noterade i bokningsbekräftelsen för att kunna åberopas. Aktuell in-och utcheckningstid anges på bekräftelsen. I logipriset för självhushåll dvs. vandrarhem ingår inte städning, sänglinne, handdukar, barnsäng eller extrasäng.

Bokningen är bindande när Mora vandrarhem bekräftat bokningen och Du inom avtalad tid betalat överenskommen anmälningsavgift. Alternativt att Din bokning är bekräftad genom mejl, SMS eller muntligt och Din bokning sker i omedelbar närhet till ankomstdatum, då gäller avbokningsreglerna.

Du skall betala vid bokningen överenskommet pris plus eller minus sådana ändringar av skatter och avgifter som inträffat efter bokningen. Tidpunkt och mottagare av betalning framgår av bokningsbekräftelsen.

För bokningar som bokas tidigare än 40 dagar före ankomst ska en anmälningsavgift (delbetalning) om 10% av bokningens pris vara Mora Vandrarhem tillhanda omgående till bankgiro 863-4818. Slutbetalning betalas senast 40 dagar före ankomst via bankgiro. 

För bokningar som bokas 40 dagar eller senare före ankomst ska slutbetalning vara Mora Vandrarhem tillhanda omgående till bankgiro 863-4818. Alternativt betalas med kort eller kontant vid ankomst.

Betalning ska alltid vara fullgjord senast vid ankomst.

Nedanstående avbeställningskostnader gäller såvida inget annat angivits i Din bokningsbekräftelse. Särskilda villkor kan således gälla.

Är arrangemanget en paketresa gäller vad som stadgas särskilt om paketresor.
För evenemangsbiljetter gäller särskilda bestämmelser.
Särskilda regler kan dessutom gälla vid evenemang och storhelger.

Avbeställningskostnader, B&B och vandrarhem.

Fri avbokning fram till kl. 16.00, två dagar före ankomstdagen.
Avbokning senare än kl. 16.00 två dagar före ankomst, betalning för 1 dygn

Avbeställningskostnader för tillfälligt boende i samband med större evenemang, så kallat evenemangslogi, tex Vasaloppslogi.

Avbokning 31dagar eller tidigare före bokat ankomstdatum 10% av bokningens pris
Avbokning 30-0dagar före bokat ankomstdatum 100% av bokningens pris

Om arrangemanget är en paketresa gäller nedanstående särskilda villkor. I övrigt tillämpas de ovanstående Allmänna bokningsvillkoren. Med Paketresa avses ett arrangemang som har utformats innan avtal har träffats och som består av flera olika delar, exempelvis transport eller boende eller någon av dessa tjänster i kombination med någon annan turisttjänst. Boende i kombination med guidning, idrottsevenemang, konsert el. dyl. kan alltså utgöra paketresa under förutsättning att arrangemanget pågår mer än 24 timmar eller inkluderar övernattning, turisttjänsten inte utgör en oväsentlig del av arrangemanget samt säljs eller marknadsförs för ett gemensamt pris eller skilda priser som är kopplade till varandra. Enbart hyra av logi såsom stughyra är inte en paketresa.

Som arrangör är Mora vandrarhem skyldiga att se till:

Att Du får en bekräftelse på Din bokning och andra nödvändiga handlingar.
Att information lämnas om hur betalning ska ske, var nyckel kan hämtas och att Du i övrigt informeras om andra frågor av betydelse för Paketresan.
Att Paketresan stämmer överens med beskrivningen på bekräftelsen.

Avbeställningskostnader för paketresor.

Avbokning 30 dagar eller tidigare före bokat ankomstdatum 10% av bokningens pris.
Avbokning 29-15 dagar före bokat ankomstdatum 15% av bokningens pris.
Avbokning 14-2 dagar före bokat ankomstdatum 50% av bokningens pris.
Avbokning 1-0 dagar före bokat ankomstdatum 100% av bokningens pris.

Ersättningsresa och skadestånd.

Du får frånträda avtalet, om Mora Vandrarhem förklarar att man inte kommer att fullgöra vad man har åtagit sig och avtalsbrottet är av väsentlig betydelse för Dig. Du får också frånträda avtalet, om avtalsvillkoren ändras väsentligt till Din nackdel. Om Mora Vandrarhem avser att bryta avtalet, eller vill ändra avtalsvillkoren, skall Mora Vandrarhem underrätta Dig snarast och där vid lämna besked om Din rätt att frånträda avtalet enligt vad som framgår ovan.

Frånträder Du avtalet, har Du rätt till en annan paketresa som är av likvärdig eller högre kvalitet, om Mora Vandrarhem kan erbjuda detta. Om Du godtar en sämre ersättningsresa, har Du rätt till ersättning för prisskillnaden. Avstår Du från Din rätt till ersättningsresa, eller kan en sådan resa inte erbjudas, skall Du snarast få tillbaka vad Du har betalat enligt avtalet. Bestämmelserna i de två föregående styckena gäller också om Mora Vandrarhem ställer in resan utan att Du är skuld till det. För att Du ska vara berättigad att frånträda avtalet skall Du meddela Mora Vandrarhem snarast möjligt.

I sådana fall som beskrivs ovan har Du rätt till skadestånd från Mora Vandrarhem, om det är skäligt. Rätt till skadestånd på grund av att Mora Vandrarhem ställt in resan föreligger inte, om Mora Vandrarhem visar

1. att färre personer än ett i avtalet angivet minimiantal anmält sig till resan och Du inom en i avtalet angiven tid skriftligen underrättats om att resan ställts in, eller

2. att resan inte kunnat genomföras på grund av ett hinder utanför Mora Vandrarhems kontroll som denne inte skäligen kunde förväntas ha räknat med när avtalet ingicks och vars följder denne inte heller skäligen kunde ha undvikit eller övervunnit. Beror det på någon som Mora Vandrarhem har anlitat att resan har ställts in, är Mora Vandrarhem fri från skadeståndsansvar enligt p 2 ovan endast om också den som Mora Vandrarhem har anlitat skulle vara fri enligt den bestämmelsen.